top of page

Verrijk de wereld van je kind met educatieve kinderboeken

Leren is Leuk: Onze favoriete educatieve kinderboeken

Persoonlijke groei; gVerrijk de wereld van je kind met educatieve kinderboeken. Grote kunst voor kleine kenners. Je ziet een meisje met een kinderboek in de hand.  Het is een educatief boek. Je ziet ze spelend leren.

Het is weer zover, de Voorleesweek in november! Hét moment om onze favoriete kinderboeken met jullie te delen. Gezien ons huisonderwijsverhaal, hebben veel van onze favoriete boeken een hoge educatieve waarde. Onze favoriete kinderboeken zijn daarom niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Ze zijn perfect om de kennis van je kind te verbreden en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Nestel je in je favoriete leeshoekje en duik in de magische en leerrijke wereld van educatieve kinderboeken.


Leerzaam en leuk: speelse kinderboeken die leren en lezen combineren


1. Geschiedenis en aardrijkskunde

Educatief kinderboek voor spelend leren. Geschiedenis. Zomaar een straat door de eeuwen heen.

Dit boek neemt je mee op een fascinerende reis door de tijd. Het vertelt het verhaal van een enkele straat en hoe die verandert door de eeuwen heen. Het is een prachtige manier om kinderen te introduceren in het concept van tijd en geschiedenis.

Educatief kinderboek voor spelend leren. Aardrijkskunde. Atlas. Aleksandra Mizielinska

Dit boek vol mooie details en tekeningen geeft kinderen de kans om de wereld te ontdekken. Het heeft kaarten van alle continenten en heel veel landen. Het prikkelt ongetwijfeld de nieuwsgierigheid en helpt kinderen om de wereld om hen heen beter te begrijpen. Ik vind het een heel leuk boek om bij ons te nemen telkens we de landsgrenzen oversteken of om een nieuwsitem verder uit te diepen.


2. Taal en literatuur

Educatief kinderboek voor spelend leren. Taal en literatuur. Het land van de grote woordfabriek. Agnes de Lestrade.

Mijn favoriete prentenboek! Met dit boek bevind je je in een wereld waar woorden niet zomaar worden gesproken. Je moet ze kopen en inslikken voordat je ze kan zeggen, maar ze zijn heel duur. Het boek laat zien hoe waardevol woorden zijn en hoe krachtig taal is. Echt een prachtig boek!

Agnès de Lestrade schreef ook 'De zoete smaak van kersenrood'. Een boek dat nog op ons leeslijstje staat!


Educatief kinderboek voor spelend leren. Taal en literatuur. Het letterwinkeltje. Marianne Busser. Ron Schroder

Het letterwinkeltje is een charmant verhaal over de winkel van opa Brom waar hij letters en woorden verkoopt. Het is een uitstekend boek om kinderen te introduceren in de wereld van het alfabet.

Je hebt ook 'Het cijferwinkeltje'. Een leuke variant waarin oma Blom cijfers verkoopt in plaats van letters.Educatief kinderboek voor spelend leren. Taal en literatuur. Kabouter Korsakov. Philip Maes. Koen Brandt. Cadeau 4 jaar. Luisterverhaal. Luistercd

Deze was heel lang Milla's favoriete boekenreeks! Kabouter Korsakov is een serie luisterverhalen/boeken vol avontuur en plezier. Het hoofdpersonage, Kabouter Korsakov, is een slimme en vindingrijke kabouter die altijd in interessante situaties belandt. De verhalen van Kabouter Korsakov zijn zo leuk dat ze een ideaal geschenk zijn voor kinderen vanaf vier jaar. De luisterverhalen zijn een ideaal verzetje voor kinderen tijdens lange autoritten.

3. Natuur en milieu

Educatief kinderboek voor spelend leren. Natuur en Milieu. Het bijzondere beestjesboek. Yuval Zommer.

Dit is een geweldig boek dat kinderen introduceert in de fascinerende wereld van insecten. Het boek is prachtig geïllustreerd en zit vol interessante feiten. Het stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen en enthousiasmeert ze voor de natuur.


Educatief kinderboek voor spelend leren. Taal en literatuur. Het land van de grote woordfabriek. AEducatief kinderboek voor spelend leren. Natuur en milieu. Het begint met een zaadje. Laura Knowles.

"Het begint met een zaadje" is een prachtig kinderboek dat het verhaal vertelt van de groei van een zaadje tot een volledige boom inclusief vele bewoners. Bladzijde na bladzijde verwondert het boek met zijn betoverende illustraties en poëtisch

taalgebruik. Het boek neemt kinderen mee op een educatieve reis door de natuur en is niet alleen een uitstekend hulpmiddel om kinderen over het groeiproces van planten te leren, maar het benadrukt ook de schoonheid en het belang van geduld en zorg.


4. Wetenschap en technologie

Educatief kinderboek voor spelend leren. Wetenschap en technologie. Armstrong. De avontuurlijke reis van een muis naar de maan. Torben Kuhlmann.

Dit prachtige boek vertelt het verhaal van Armstrong, een moedige muis die besluit om het onbekende te trotseren en een reis naar de maan te maken. Het combineert op een prachtige manier fictie en feiten, waardoor kinderen op een leuke en boeiende manier over ruimtevaart leren. Het boek stimuleert ook de verbeeldingskracht en moed van kinderen, en leert hen over het belang van doorzettingsvermogen bij het bereiken van hun dromen. In deze serie verschenen ook Einstein, Lindberg en Edison. Geloof me, deze boeken zijn echte parels!
Educatief kinderboek voor spelend leren. Wetenschap en technologie. Willewete.

"Wille Wete" is een educatieve boekenreeks die ontworpen is om kinderen kennis te laten maken met verschillende onderwerpen op een speelse en toegankelijke manier. Elk boek is gevuld met interessante feiten en aantrekkelijke illustraties, wat zorgt voor een aangename leeservaring. "Wille Wete" is een geweldige aanvulling op elke kinderboekencollectie en een uitstekende manier om de nieuwsgierigheid en liefde voor leren bij kinderen te stimuleren. In deze reeks verscheen oa ook Vulkanen, Ridders, De haven, Dinosaurussen en vele meer.5. Kunst en Cultuur

Educatief kinderboek voor spelend leren. Kunst en cultuur. Grote kunst voor kleine kenners. Thaïs vanderheyden.

"Grote Kunst voor Kleine Kenners" is een GROOT boek dat kinderen introduceert in de wereld van kunst op een leuke en toegankelijke manier (of volwassen zoals ik die nog maar heel weinig van kunst afweten).

Het boek bevat afbeeldingen van beroemde kunstwerken, vergezeld van boeiende en kindvriendelijke uitleg. Het is een enorm dankbaar boek dat kinderen helpt om de kunstwereld op een leuke manier te ontdekken.


Educatief kinderboek voor spelend leren. Kunst en cultuur. Het muizenhuis. Sam en Julia. Karina Schaapman.

"Sam en Julia" is een betoverend boek dat de avonturen vertelt van deze twee schattige muizen in hun groot muizenhuis. Het boek is ontstaan uit

herinneringen van de maakster. Zij bouwde dit muizenhuis uit het niets op met afvalmateriaal, oude spullen en knutselmateriaal. Weet je wat er hoog op ons wensenlijstje staat trouwens? Een bezoekje aan het echte muizenhuis in Amsterdam! Ontdek het mini-museum hier.6. Sociaal - emotioneel

Educatief kinderboek voor spelend leren. Sociaal emotioneel. Wat de weg mij vertelde. Cleo Wade.

Dit boek is een prachtig geschreven verhaal dat kinderen aan het denken zet en hen aanmoedigt om vragen te stellen over hun eigen reis. Het stelt kinderen gerust dat ze op zichzelf mogen vertrouwen en de keuzes die ze maken, en dat er geen foute keuzes zijn. Een must-read voor kleine filosofen!
Educatief kinderboek voor spelend leren. Sociaal emotioneel. Word nooit groot. Roald Dahl.

"Word nooit groot" is niet zomaar een boek, het is een oproep naar alle rebelse kinderen om hun eigen unieke pad in het leven te kiezen. Dit boek is er om je te inspireren en je eraan te herinneren dat het oké is om anders te zijn. Het spoort kinderen aan om hun eigen weg te bewandelen, los van de gebaande paden en de verwachtingen van anderen. Dit boek is meer dan een leeservaring, het is een levensles die kinderen leert dat ze alles kunnen worden wat ze willen, zolang ze maar nooit 'groot' worden in de beperkende zin van het woord. Het is een must-read voor elke kid (en volwassene) die droomt van een leven vol avontuur en echtheid.Ik hoop dat je inspiratie mag halen uit deze blogpost. Zijn er educatieve kinderboeken die je helemaal geweldig vindt en die wij echt moeten lezen? Laat het zeker weten in de reacties! En als je besluit om een van de boeken uit de blog aan te kopen, vinden we 't superleuk wanneer je je ervaringen met ons deelt. Veel leesplezier!


Lieve lezer, ik wil je laten weten dat deze blogpost affiliate links bevat. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen als je iets koopt via deze links, zonder dat het jou extra kost. Weet dat ik alleen producten en diensten aanbeveel die ik zelf gebruik, vertrouw en van hou. Elke commissie helpt me om deze blog te blijven runnen en je te blijven inspireren.

 

Hey!

Educatief kinderboek voor spelend leren. Meisjesmama uit de Kempen. Vrouw met fototoestel vast in de natuur.

Ik ben Wendy, meisjesmama van Hannah en Milla, thuisonderwijzeres, fotograaf en de trotse oprichtster van 'meisjesmama uit de Kempen'. Ik wil anderen inspireren dichtbij zichzelf te staan, bewust te genieten van gezinsmomenten met dankbaarheid voor het moois om ons heen. Echt (be)leven dus: uit het hoofd, mét het hart! Op mijn blog deel ik ideeën over spelend leren, educatieve uitstapjes, persoonlijke groei en onze reiservaringen waarbij we de natuur omarmen. Laten we samen ontdekken, groeien en echt (be)leven!


Liefs, Wendy
Schrijf je in op de blog

En ontvangt alle artikelen gratis in je mailbox.Logo meisjesmama uit de <Kempen, huisonderwijs, Wendy panier Fotografie, educatieve uitstapjes, natuurbeleving, spelend leren, persoonlijke groei.


bottom of page