top of page

Beleef de geschiedenis: een dagje uit in het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp: een reis door de tijd

Meisje staat in koolzaadveld. Bloemenvelden vormen de perfecte achtergrond voor jouw lente- of zomerfotoshoot.

Onlangs hebben we genoten van een dagje uit in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Dit prachtige park biedt je de mogelijkheid om de geschiedenis van dichtbij te beleven. Via allerlei activiteiten werd het een historisch avontuur, waarbij we door de tijd reisden van de prehistorie tot in de late middeleeuwen. De bewoners van het park zijn aanwezig in prachtig gestileerde settings, waardoor het voelt alsof je in de tijd bent gereisd.


Van graan malen tot boogschieten: activiteiten in het preHistorisch Dorp

Het park is gevuld met leuke doe-opdrachten voor het hele gezin. Tijdens je ontdekkingstocht ontmoet je historische bewoners van de prehistorie tot de late middeleeuwen. Ze vertellen spannende verhalen, leren je om met hen oude ambachten zelf te doen en je verwerft de vaardigheden die de wereld door de jaren heen vooruit hebben geholpen.

Zo was het spinnen van schapenwol enorm fascinerend voor mij en genoot Sven van het boogschieten. Milla vond het graan malen naast een smeulend vuurtje het leukst, waar ze vervolgens een broodje kon bakken.

Je ontdek de geschiedenis door deze zelf vast te pakken, eraan te ruiken en te proeven. In het prehistorisch dorp leer je het verleden kennen zoals het ooit écht is geweest.


Het preHistorisch Dorp: een educatief dagje uit voor het hele gezin

Het park biedt een unieke ervaring waarbij je geschiedenis niet alleen leest, maar ook echt beleeft. Je ervaart in levende lijve hoe het was om in die tijd te leven. De bewoners die je in het museum tegenkomt, weten alles wat je wilt weten over het verleden en nemen je mee op reis door de geschiedenis. Het is ook mogelijk om het museum op andere manieren te ontdekken. Zo is er een gratis audiotour beschikbaar, een museumgids die je rondleidt, of kun je kiezen voor een gratis rondleiding. Het is echt een aanrader als je op zoek bent naar een leuk en leerzaam dagje uit met het gezin. Onze ervaring was zo fijn dat we het park zeker nog eens gaan bezoeken.

Neem alvast zelf een kijkje in het verleden via onderstaande fotogalerij.


Praktische informatie mbt het preHistorisch Dorp

Het preHistorisch Dorp is gelegen aan de Boutenslaan 161B in Eindhoven. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 11,50. Kinderen tot en met 3 jaar en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Het park is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen.


Voor meer informatie over het preHistorisch Dorp en de meest recente informatie kun je terecht op de website: https://www.prehistorischdorp.nl/.

 

Hey!

Fotografe in de natuur die emoties vastlegt op een elegante, zachte en tijdloze manier.

Welkom op mijn blog! Ik ben Wendy, meisjesmama van Hannah en Milla, vrouw van Sven en poezenbaasje van Ragdoll Manon. Naast mijn rol als mama ben ik ook fotograaf, content creator en thuisonderwijzeres met een hart voor spelend leren.

Vanuit mijn passie om mooie momenten te vangen is het familieaccount 'meisjesmama uit de Kempen' ontstaan. Ik wil anderen inspireren dichtbij zichzelf te staan, bewust te genieten van gezinsmomenten met dankbaarheid voor het moois om ons heen. Echt (be)leven dus; uit het hoofd, mét het hart!

Last but not least spaar én deel ik hier geluksmomentjes met onze Kempen op wieltjes.

Op mijn blog deel ik graag tips over spelend leren en mijn ervaringen over persoonlijke groei en bewust leven. Ik heb zelf veel uitdagingen overwonnen en ben daardoor bewuster in het leven gaan staan. Graag deel ik mijn tips en inzichten met jou, zodat ook jij kunt groeien en bewuster kunt leven.

Wil je meer weten? Download dan mijn gratis gids 'Jouw weg naar persoonlijke groei' en maak je klaar voor jouw eigen groeireis.


Liefs, Wendy


Schrijf je alvast in op de blog en ontvangt alle posts gratis in je mailbox.


Logo van Wendy Panier Fotografie.bottom of page